skip to Main Content

Informatieplicht

Zo komt u de informatieplicht na

Eerst bepalen of uw bedrijf of instelling een informatieplicht en energieplicht heeft.  Wij zien aan de hand van uw elektriciteits- en aardgas verbruik of u een informatieplicht heeft. Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk.

  1. U heeft geen energiebesparingsplicht en ook geen informatieplicht.
  2. U heeft een energiebesparingsplicht en een informatieplicht. Hoe nu verder?

Het Activiteitenbesluit milieubeheer verplicht bedrijven en instellingen (Wet milieubeheer-inrichtingen) die vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) per jaar verbruiken om alle energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd van 5 jaar of minder te treffen. Dit is de energiebesparingsplicht.

Let op: het gaat om uw totale energieverbruik. Door u opgewekte en zelf verbruikte hernieuwbare energie, zoals zonne-energie of windenergie mag hier niet van worden afgetrokken. Er zijn verschillende uitkomsten mogelijk

Energie Advies

Meer van onze diensten

Strategische inkoop

Wij gaan uw energieverbruik na en monitoren het verloop. Welke periode gebruikt u juist meer of minder energie? Anamoi houdt controle en geeft u inzicht in de resultaten. Uw persoonlijke energiemanager.

Energie consultancy

Wij ontzorgen en geven op maat gemaakt energieadvies. Wij nemen zaken zoals het overstappen naar groene energie en energieopslag met u door. Duurzaamheid consultancy begint bij de juiste aansluiting voor uw energie, want hoe duurzaam bent u nu werkelijk?

Energie audits

Wij doen onderzoek naar het energieverbruik van uw bedrijf. Hierbij maken wij de mogelijkheden om energie te besparen overzichtelijk en geven wij advies over mogelijke maatregelen. Een voorbeeld is de energie audit EED (Energy Efficiency Directive) die verplicht is voor bedrijven met meer dan 250 FTE.

Energie management & -beheer

Op basis van uw energieverbruik bepalen wij de inkoopstrategie. Dit levert vooral voor grootgebruikers een voordeel op, aangezien wij gebruik maken van een onafhankelijke meetdienst. Wij ontzorgen u gedurende het proces: wij bewaken en monitoren uw energiebeleid.

Energie optimalisatie

Wij dragen bij aan de vermindering van uw CO2-uitstoot. Het optimaliseren van uw energie begint bij het zetten van de juiste stappen onder begeleiding van onze adviseurs. Zo bepaalt Anamoi uw CO2-footprint, waardoor u inzicht krijgt over uw uitstoot en hoe u deze kunt verlagen.

 

Energie verduurzamen

Voor het verduurzamen van uw bedrijf of woning bestaan er veel mogelijkheden. Anamoi bekijkt graag samen met u de mogelijkheden die passen bij uw situatie. Hiermee bespaart u op uw uitstoot én kosten. Waar wacht u nog op?

Back To Top